Kuidut käyttöön

Yhteistyöhanke 2024-2026

Keski-Pohjanmaan maaseutualueiden kylien ja yhteisöjen elinvoimaisuutta kehitetään uuden Kuidut käyttöön -yhteistyöhankkeen avulla. Tavoitteena on tukea kestävää maaseutuelämää hyödyntämällä uusia digitaalisia ratkaisuja, kehittämällä osaamista ja korostamalla yhteistyön merkitystä.

Kuidut käyttöön auttaa kyläyhteisöjä kehittämään toimintaansa niiden omilla ehdoilla. Maaseudun yritysten digitalisaatiota tuetaan kokeilemalla ja kehittämällä uusia toimintatapoja, jotka parantavat yritysten kilpailukykyä ja kannattavuutta sekä luovat mahdollisuuksia innovaatioihin. Lisäksi yhteistyöllä pyritään kehittämään alueen tietoliikenneyhteyksiä, jotta asukkaat voivat hyödyntää digitaalisia asiointikanavia ja edistää palveluiden paikkariippumattomuutta.

Kuidut käyttöön -toimenpiteiden kautta yhteistyökylät ja -yritykset voivat saada apua omien älykkäiden strategioidensa suunnitteluun. Tavoitteena on kehittää Keski-Pohjanmaan maaseutualueiden elinolosuhteita, jotta alueella on hyvä asua, elää ja yrittää.

Kuidut käyttöön on Euroopan unionin osarahoittama Älykäs kylä -yhteistyöhanke. Hankkeen toteutuksesta vastaa Kaustisen seutukunta, YritysKannus ja Keskipohjalaiset kylät. Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle rahoituksen Euroopan maaseuturahastosta. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2024-31.7.2026. Hankkeen etenemistä voi seurata Keskipohjalaisten Kylien nettisivuilta osoitteessa kpkylat.fi.

Lisätietoja hankkeesta antaa:

Santtu Lehto, Kaustisen seutukunta, 040 195 6333, santtu.lehto@kaustisenseutukunta.fi

Miia Tiilikainen, Keskipohjalaiset Kylät ry, 040 516 2240, miia.tiilikainen@kpkylat.fi

Toni Ollikainen, YritysKannus Oy, 040 554 3063, toni.ollikainen@kannus.fi

Täydentyy hankkeen aikana

Leaderista ohjeita ja rahoitusta hyville hankkeille 

Iloa ja apua yhdistystoimintaan maakunnan yhdistysten yhdistyksestä  

Seuraa valtakunnallista kylätoimintaa, tarjolla myös lakineuvontaa

Hyödyllisiä kursseja ja tukea kylissä järjestettäviin koulutuksiin 

Tukea kylien hyte-toimintaan järjestöavustusten kautta