Kuidut käyttöön -hanke tukee kylien ja yritysten digitaalista arkea ja kehitystä

Uusi Kuidut käyttöön -yhteistyöhanke on startannut! Kyseessä on Euroopan unionin osarahoittama Älykäs kylä -yhteistyöhanke, jonka vetäjänä toimii Kaustisen seutukunta ja mukana toteutuksessa ovat myös Kannuksen kaupunki ja Keskipohjalaiset Kylät. Tavoitteena on löytää alueen kylien ja yritysten kanssa uusia toimintaa helpottavia ratkaisuja digitaalisuuden keinoin. Yhteistyöllä pyritään myös kehittämään alueen tietoliikenneyhteyksiä.

Keskipohjalaisten Kylien tehtävänä hankkeessa on tiedottaa kylille hankkeen mahdollisuuksista sekä tavoittaa ne kylät, jotka ovat kiinnostuneita hyötymään uusista digitaalisista ratkaisuista. Kehittämistoimet voivat olla hyvin arkisia tietoliikenneyhteyksien parantamisesta digitukeen, mutta ideoille kannattaa myös antaa siivet ja lähteä avoimesti selvittämään, toisivatko aivan uudenlaiset digitaaliset ratkaisut helpotusta ja uutta voimaa kylätoimintaan.

Toivomme hankkeesta kiinnostuneiden kylien olevan yhteydessä matalalla kynnyksellä!

Miia Tiilikainen, Keskipohjalaiset Kylät ry, 040 516 2240, miia.tiilikainen@kpkylat.fi

Toni Ollikainen, YritysKannus Oy, 040 554 3063, toni.ollikainen@kannus.fi

Santtu Lehto, Kaustisen seutukunta, 040 195 6333, santtu.lehto@kaustisenseutukunta.fi

Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle rahoituksen Euroopan maaseuturahastosta. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2024-31.7.2026. Hankkeen etenemistä voi seurata Keskipohjalaiset Kylät ry:n sivuilta.

jutut


Posted

in

by

Tags: