Avoimet Kylät Keski-Pohjanmaalla 11.6.2022

Avoimet kylät -päivä järjestetään 11.6.2022 valtakunnallisesti jo 8. kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa.

Kahtena viime vuotena tapahtuma on toteutunut pääosin verkkosisältöinä. Avoimet Kylät 2022 -tapahtuma voi edelleen olla verkossa, mutta tänä vuonna päästään vihdoin toteuttamaan tapahtumia paikan päällä!

Fyysiset tapahtumat ja verkkosisällöt kootaan edellisvuosien tapaan avoimetkylat.fi sivustolla julkaistavalle kartalle. Keski-Pohjanmaan alueen tapahtumat julkaistaan myös Keskipohjalaisten Kylien tiedotuslehdessä 2022, mikäli tapahtumaan on ilmoittauduttu ennen 9.5.2022

Kylällä toteutettava tapahtuma voi olla esimerkiksi markkinat, toritapahtuma, kesäkahvila, opastettu kävelykierros, pyöräilytapahtuma, työpajoja: linnunpönttöjen rakentaminen, räsymattojen kudonta, langan värjäys, karaoke-, saunamaraton, kirppisralli, vaihtotori, huutokauppa, frisbeegolf-, rantalentopalloturnaus, siivous-, maalaustalkoot, maatalous-, käsityö-, taidenäyttely, kalastus-, suunnistuskilpailu, yhteislaulutilaisuus, lavatanssit, kylätalon, retkikohteen esittely, kävely-/pyöräilytapahtuma…. Mitä vain kylillä ideoidaan!

Kertokaa ilmoittautumisenne infotekstissä, mitä kaikkea tapahtumanne pitää sisällään. Tarvittaessa paikan päälle voi laittaa erillisen infotaulun, josta löytyy opastus muihin lähellä oleviin kohteisiin.

Verkkosisällöt voivat olla edellisten parin vuoden tapaan esimerkiksi kylävideo (palveluiden esittelyä ja kylän toimintaa), virtuaalinen valokuva-/taidenäyttely, kyläpodcast, striimattu konsertti/näytelmä, haastattelu, tarina tms. tallenteena. Verkkotapahtumiin kävijät ohjataan linkillä. Kannattaa varmistaa, että sisältö on avoin ja saavutettavissa kaikille kävijöille, eikä esimerkiksi suljetussa Facebook-ryhmässä.

Lataa Avoimet Kylät 2022 -ilmoittautumislomake (excel) tästä linkistä. Lähetä täytetty lomake sähköpostin liitteenä osoitteeseen sanna.kaattari(at)kpkylat.fi.

Siirry Avoimet Kylät 2022 Forms -ilmoittautumislomakkeelle tästä linkistä. Lomakkeen täyttäminen ja lähettäminen ei edellytä rekisteröitymistä Google-tilille.

Ilmoittautumisen yhteydessä on oltava tapahtumastanne ainakin seuraavat tiedot: kylä, kunta, tapahtumanne kuvaus, (Google Mapsin tunnistama) osoite, linkit mahdollisiin lisätietoihin.

Ilmoittautumisaikaa on 31.5. asti, mutta vielä senkin jälkeen korjaukset ja täydennykset onnistuvat aina tapahtumapäivään 11.6 saakka.

Ensimmäinen karttavedos tapahtumakartasta julkaistaan jo kesäkuun alussa!

Avoimet kylät -päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät ja paikalliset toimijat. Lisää tietoa tapahtumasta, ladattavia tiedostoja ja koulutuksia löydät osoitteesta avoimetkylat.fi

jutut


Posted

in

,

by