Käy kylässä: Avoimet Kylät 11.6.2022

Avoimet Kylät on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain kesäkuun toisena lauantaina. Tapahtuma järjestetään11.6.2022 valtakunnallisesti jo kahdeksatta kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa.

Avoimet kylät -päivänä kylät avaavat ovensa ja järjestävät vierailijoille omannäköistään ohjelmaa. Ohjelmassa on sekä perinteisiä pihakirppiksiä ja talkoita että paikallisia erikoisuuksiakin, kuten sauna- ja karaokemaratoneja. Avoimet Kylät -päivä käynnistää lomakauden ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kyliin asumisen, yrittämisen ja lomailun paikkoina.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit. Vuonna 2022 Avoimet Kylät päivä on samana päivänä Maa- ja kotitalousnaisten järjestämän Impin päivän kanssa.

Keski-Pohjanmaalla Avoimet Kylät –tapahtumia järjestetään seuraavasti:

– Väliviirteen kyläyhdistys järjestää kello 10-15 koko perheen markkinahenkisen tapahtuman: kirppari, rompetori, kylän esittelyä, puffetti ym. Tapahtumapaikkana toimii Väliviirteen koulu ja sen piha-alue (Väliviirteentie 339).

– Ullavan Ylikylällä on Yhteinen maastopyörälenkki aloittelijoille. Lähtö Rahkosentie 226 kello 12. Lenkin jälkeen makkaranpaistoa.

– Kälviän Jokikylän kyläyhdistys ry: Käläviän kesäteatterifestivaalit järjestetään ensimmäisen kerran 4-7.8.2022 Kälviän Jokikylätalolla (Passojantie 183), Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla. Avoimet Kylät -päivänä järjestetään Jokikylätalolla festivaali-info kello 10-12.

– Ruotsalo: Avoimet Kylät -tapahtuma Ruotsalon Pirskerissä, Pirskerintie 209,  la 11.6.2022 klo 15-19. Tapahtumassa mukana useita yhdistyksiä, mahdollisuus pelata Frisbeegolfia, jalkapalloa tai beach-volleyta. Ohjelmassa yhteislaulua klo 17, laulattajana Matti Korkiala ja Tapani Riippa band. Paikan päällä voi nautiskella puffetin antimia, muurinpannulettuja, makkaraa, kahvia ja mehua. Kokkolan kaupunki järjestää bussikyydityksen Kokkolasta Pirskeriin. Lähtö Kokkolasta klo 16 ja paluu Pirskeristä klo 19.15. Bussikyyti on maksuton. Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla tai puhelimella jenni.taipalus(at)kokkola.fi, puh. 044 780 9288.

Käykääpä kylässä – vaikka kaikissa!

jutut


Posted

in

by