Kyläasiamies seisoo rakennuksen edessä.

Kylätoimija – et ole yksin!

Kesän tapahtumien jälkeen voi moni kyläaktiivi ja talkoolainen tuntea kisaväsymystä. Kylissä tapahtuva vapaaehtoistyö on kuitenkin usein ympärivuotista hommaa, ja asukkaat ottavat usein vastuuta sellaisista asioista, joista keskusta-alueilla nautitaan kunnan järjestäminä. Samalla pitäisi myös suunnitella kylän tulevaisuutta ja varmistaa, että elinvoimaisuus säilyy eikä tipahdeta kehityksen kelkasta. Tässä onkin kovasti puuhaa, etenkin kun vastuunkantajat ja talkoolaiset tahtovat usein olla kiven alla.

Kun sormi menee suuhun – ja jo ennen sitä – kannattaa olla yhteydessä Keskipohjalaisiin Kyliin! Voimme aloittaa ihan vain keskustelemalla kylänne tilanteesta ja kartoittamalla, mistä kannattaa lähteä liikkeelle. Meillä on työkalupakissa runsaasti hyviä käytäntöjä ja koulutuksia kylätoimintaan. Voimme toimia vaikka kyläkokouksen juoksuttajana, neuvoa yhdistystoimintaan liittyvissä kiemuroissa tai toimia kumppanina tapahtuman järjestämisessä.

Kylille tarjottava apu on tarjolla kaikille kylien yhdistyksille jäsenyydestä riippumatta (vaikka toki olette sellaisiksi tervetulleet!). Neuvomme myös silloin, jos olette vasta perustamassa omaa yhdistystänne. Myös kirkonkylien paikalliskehittäjät voivat saada meiltä apua. Kyläasiamies tulee mielellään käymään kylässänne, vaikka ihan vain tutustumassa. Älkää siis jääkö haasteiden kanssa yksin, vaan ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Kyläasiamies Miia Tiilikainen

p. 040 516 2240

miia.tiilikainen(a)kpkylat.fi

jutut


Posted

in

by