Avoimet Kylät -päivä onnistui jälleen yli odotusten

Avoimet Kylät -päivä on Suomen suurin kylätapahtuma. Se järjestettiin tänä vuonna turvallisesti verkossa lauantaina 12.6.2021. Sadat kylät ympäri Suomen ilmoittautuivat päivään itse tuottamallaan sisällöllä. Samana päivänä vietettiin valtakunnallista Kyläkauppapäivää yhteistyössä Päivittäistavarakauppa ry:n kanssa. Avoimet Kylät-kartalle kertyi tällä kertaa ennätykselliset 620 kohdetta ja koko sivustoa katseltiin viikon aikana 15 844 kertaa. Avoimet Kylät -kartta löytyy edelleen verkkosivustolta www.avoimetkylat.fi ja on avoinna koko kesän.

– Avoimet Kylät-päivä avaa kesän lähimatkailukauden! Se nostaa kartalle paikallisyhteisöjen omat tarinat, matkailijoita kiinnostavat kohteet, kylien asumismahdollisuudet sekä tietysti myös elintärkeät lähipalvelut. Vuoden 2020 ja 2021 tapahtumapäivät on nyt toteutettu verkossa, mikä on osaltaan kannustanut kyliä ottamaan entistäkin aktiivisemmin somekanavat haltuun ja panostamaan omaan digiviestintäänsä. Tästä huikeasta kehityksestä on kylille etua myös tulevina vuosina, kertoo Avoimet Kylät -päivän koordinaattori Marianne Liitelä.

Avoimet Kylät-päivän teemoina olivat tänä vuonna maallemuutto ja lähimatkailu. Kylät julkaisivat verkossa ja somekanavissaan omaa materiaaliaan: kuvagallerioita, videoita, digitarinoita, nettisivuja, reitistöjä ja tunnelmia paikallisista tapahtumista. Lisäksi tähän tapahtumaan ensimmäistä kertaa mukaan myös kunnat. Tavoitteena oli, että kunnatkin voivat osallistumalla nostaa esiin alueensa kylien vetovoimatekijöitä ja maallemuuttomahdollisuuksia.

Maallemuutto sai Avoimet Kylät-kartalle myös oman tunnisteen, jonka kautta maallemuuttoon linkittyvät kohteet ovat helposti löydettävissä. Lisäksi kartalta löytyvät merkinnät kylien verkkosisällöistä ja linkeistä, vierailtavista kohteista, ulkoilu- ja lähiliikuntakohteista sekä Kyläkauppapäivän kyläkaupoista. Karttaan voi tutustua osoitteessa www.avoimetkylat.fi. Somesta tämän vuoden tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Marianne Liitelä
järjestösihteeri, Avoimet Kylät -koordinaattori
Suomen Kylät ry

jutut


Posted

in

,

by