Vielä ehtii ilmoittautua Avoimet Kylät 2021 -tapahtumaan!

Onko kylällänne julkinen facebook-sivu tai -ryhmä, instagram-tili, nettisivu tai esittelysivu eViljossa?

Hienoa, se riittää osallistumiseen Avoimet Kylät 2021 -tapahtumaan!

Voitte julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esitellä esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejä ja retkikohteita. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on netissä saatavilla ja siihen on julkaisuluvat tekijältä.

Kylät julkaisevat sisältöä omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Somessa tapahtuman yhteydessä käytetään hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle. Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu

Jos teillä on hieno ulkoilureitti, retkeilypaikka tai uimaranta josta naapurikylienkin olisi syytä tietää, niin senkin voi nostaa kartalle. Kateuskorttia voi tässä kohtaa ihan reilusti keskipohjalainenkin käyttää! Google Mapsista kun noukitaan paikan koordinaatit talteen, niin osutaan kartalla oikeaan kohtaan.

Maallemuutto-lomakkeella minimivaatimus osallistumiselle on, että tiedoistanne selviää, kuinka kylälle tai kuntaan voi käytännössä muuttaa. Eli vähintään tonttivastaavan, kyläkummin tms. nimi ja yhteystiedot, jolta asiasta voi tiedustella. Tässä koottuna ideoita, kuinka voitte osallistua Maallemuutto -teeman alla:

  • tontti- ja taloasioista vastaava henkilö nimettynä ja yhteystiedot nettisivuilla (esim. tonttiyhteyshenkilö tai kyläkummi)
  • teillä on tontti/talo/asuntopörssi (myynnissä olevat kohteet kerättynä yhteen ja lueteltuna nettisivuilla) – myös vuokrakohteita voi esitellä
  • maallemuuttoon innostava video kylästä tai kunnasta

Lähtekää matalalla kynnyksellä mukaan, sillä jo linkki kylän tai kunnan asumismahdollisuuksista kertovalle sivulle on riittävä!

Osoitteesta avoimetkylat.fi löydät vielä vuoden 2020 kartan ja sinne linkatut kohteet. Käy kurkkaamassa!

Kylät tapahtumineen päivitetään Kylät kartalla -sivulle kesäkuun alussa ja kartta julkaistaan 12.6. klo 06.00.

Tervetuloa mukaan tapahtumaan! ☀

Lisätietoja ja ilmoittautumislomakkeen saat lähettämällä sähköpostia sanna.kaattari[at)kpkylat.fi

jutut


Posted

in

,

by