12.6. 2021 Avoimet Kylät, valtakunnallinen tapahtuma verkossa

Avoimet Kylät –tapahtuma toteutetaan jälleen lauantaina 12. kesäkuuta 2021 – digitaalisesti verkossa ja entistä isompana.

Avoimet Kylät -päivä toteutetaan viime vuoden tapaan verkkotapahtumana. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät -päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin, ulkoilureittejään ja retkikohteitaan. Paikallinen kynäilijä voi kirjoittaa tarinan blogiin, podcastissa voi olla kylän vanhimman haastattelu tai muistelmia kylän toiminnasta. Sisältö on vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on julkaisuluvat tekijältä. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääkanavat ovat kylien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Kylät julkaisevat tuotetun digimateriaalin omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Kartalle merkittävä linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan. Toki esimerkiksi kuvagalleriat, podcastit ja videot voi valmistella etukäteen, ja julkaista vaikka jo edellisenä päivänä alempana mainituille hästäg-tunnisteilla. Vanhempikin kylävideo on mainio juttu, uutta ei tarvitse lähteä kuvaamaan. Aiempina vuosina kuvattuja tapahtumavideoitakin voi jakaa, ja muistella millaista toiminta oli ennen koronaa. Jos linkki ohjaa Facebook-sivulle tai -ryhmään, sen olisi syytä olla kaikille avoin, ei suljettu sivu tai ryhmä johon on lähetettävä liittymispyyntö. Avoin toiminta tuo sivulle niitä, jotka haluavat ensin tutustua kyläänne virtuaalisesti. Kannattaa tarkistaa myös eViljo-sivujen ajankohtaisuus, ja niiden linkkaaminen kartalle yhtenä vaihtoehtoisena toteutusmuotona.

Retkeilyreittejäkin voi linkittää, kunhan niillä liikkuminen voidaan toteuttaa tapahtuma-ajankohdan alueellisten AVI:n rajoitusten mukaisesti. Tapahtumien turvallisuus on järjestäjän vastuulla.

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytämme hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan. Onko teidän kylällänne vuokrattavaa asuntoa, tai asuntoja myynnissä? Suomen Kylät rykannustaa valtakunnallisesti mukaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja.

Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä. Tärkeintä on, että saadaan Keski-Pohjanmaan upeat kylät ja niiden ihmiset esille turvallisesti myös korona-aikana. Mitä hyvää meillä on, miksi pysymme täällä, miksi muidenkin kannattaa tulla juuri tänne, olla, elää ja asua?

Sanonta sanoo, oppia ikä kaikki, joten nyt on hyvä aika ottaa digitaidot haltuun kylille! Aikaa suunnitteluun ja toteutukseen on vielä runsaasti. Osoitteesta avoimetkylat.fi löytyy valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löydät vielä vuoden 2020 kartan ja sinne linkatut kohteet. Käy kurkkaamassa!

Suomen Kylät tuottaa päivästä lehdistötiedotteita ja radiomainontaa toukokuun alussa. Samana päivänä on jälleen myös PTY:n Kyläkauppapäivä, jonka kanssa tehdään yhteistyötä.

Ilmoittautumiset Sanna Kaattari, p. 040 6896 200, sanna.kaattari(at)kpkylat.fi. Voit myös pyytää sähköisen ilmoittautumislinkin.

jutut


Posted

in

,

by