Hae ansiomerkkejä kylänne toimijoille

Suomen Kylät ry:n jäsenjärjestöt voivat palkita toimijoitaan ansiomerkeillä.

Ansiomerkkejä on saatavilla pronssisena, hopeisena ja kultaisena. Niissä on pidikkeenä tupella varustettu neula.
Hakemukset voi lähettää osoitteeseen lehti@kpkylat.fi, tai esa.erkkila@kotinet.com.

Pronssinen: Vähintään 6 vuotta ansiokasta toimintaa kylätoiminnan tai toimintaryhmätyön luottamus- tai toimihenkilötehtävissä. Myöntöoikeus kyläyhdistyksillä, kylien maakunnallisilla yhteenliittymillä, toimintaryhmillä ja Suomen kylät ry:llä.

Hopeinen: Vähintään 12 vuotta erityisen ansiokasta toimintaa kylätoiminnan tai toimintaryhmätyön luottamus- tai toimihenkilötehtävissä. Myöntöoikeus kylien maakunnallisilla yhteenliittymillä, toimintaryhmillä ja Suomen Kylät ry:llä. Kyläyhdistyksen hakiessa ansiomerkkiä, hakemuksessa tulee olla maakunnallisen yhteenliittymän tai toimintaryhmän puoltava lausunto.

Kultainen: Erityisen painavat ansiot paikalliskehittämisessä. Ei varsinaista vähimmäisaikarajaa, mutta myönnetään hyvin säästeliäästi. Myöntöoikeus Suomen Kylät ry:n hallituksella. Hakijana voi olla kylien maakunnallinen yhteenliittymä tai toimintaryhmä. Kyläyhdistyksen hakiessa ansiomerkkiä, hakemuksessa tulee olla maakunnallisen yhteenliittymän tai toimintaryhmän puoltava lausunto. Kylätoiminnan tiennäyttäjiksi ja maaseututoimijoiksi nimettäville henkilöille myönnetään samassa yhteydessä kultainen ansiomerkki.

Kylätoiminnan viirin käyttötarkoitus on olla huomionosoitusväline merkkipäiviä, vierailuja ja muita vastaavia tilanteita varten. Viirin myöntämisen perusteena on aina selkeä, arvostusta herättävä yhteys paikalliseen kehittämiseen.

Hinnat (sis. postikulut): Pronssinen ansiomerkki: 30 euroa Hopeinen ansiomerkki: 60 euroa Kultainen ansiomerkki: 100 euroa Viiri: 30 euroa

jutut


Posted

in

by

Tags: