Avoimet Kylät 13.6. 2020

Avoimet Kylät –tapahtuma toteutetaan verkossa!

Suomen Kylät ry:n hallitus päätti 7.4. kokouksessaan, että Avoimet Kylät päivä toteutetaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi verkossa diginä. Avoimet kylät -päivä on vuoden 2020 suurin verkossa toteutettava maaseututapahtuma.

Käytännössä Avoimet Kylät päivä toteutetaan sovitusti 13. kesäkuuta, mutta toteutuksessa kylät käyttävät materiaalin julkaisuun erilaisia verkkopalveluita. Kaikki materiaali julkaistaan verkkoon yhden päivän aikana, jotta kylille saadaan maksimaalinen näkyvyys tapahtumasta somessa, mutta myös perinteisessä mediassa. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin verkkolyhennelmän. Sisältö on melko vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on olemassa julkaisuluvat tekijältä. Tapahtumaa varten voi myös kuvata uuden videon ja tähän on tulossa Suomen Kylien toimesta webinaari laadukkaan mobiilivideon tekemisestä. Suomen Kylät julkaisee myös toisen webinaarin, jossa käydään läpi podcastin tekeminen kotioloissa. Avoimet Kylät päivän yhtenä teemana on ulkoilu. Tavoitteena on esitellä kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja verkossa, jotta ihmiset tietävät millaisia ulkoilumahdollisuuksia kyliltä löytyy.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on Facebook, jonne kylät julkaisevat materiaalin omille sivustoilleen. Tavoitteena on myös, että kylät innostuvat luomaan pysyvän kanavan tiedonvälitykseen ja kylien markkinointiin. Suomen Kylät julkaisevat pienen ohjevideopaketin, jossa käydään läpi kuvien ja videoiden lataaminen Facebook-palveluun.

Muitakin kylän käytössä olevia kanavia voi käyttää päivän toteutuksessa, mikäli sellaisia on jo olemassa. Materiaalit ladataan kylien omiin kanaviin, jonka jälkeen ne linkataan valtakunnalliselle Avoimet Kylät -kanavalle Facebookiin. Kaikki materiaali pyritään linkkaamaan myös Avoimet Kylät karttasovellukseen, jolloin eri kylien sisältöön pääsee helposti tutustumaan linkeistä.

Päivän tavoitteena on näyttää kylien digiosaamista ja sopeutumiskykyä poikkeusoloissa. Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä, joten päivään odotetaan kaikkien aikojen suurinta kylien yhteismäärää. Suomen Kylät ry toimittaa keskitetysti valmista materiaalia, kuten logot ja kuvia päivän ennakkomarkkinointiin.

Päivästä ja sen toteutustavasta tiedotetaan mediaa virallisesti huhtikuun aikana. Ohjeistusta tarkennetaan ja toteutusta kehitetään vielä siihen asti. Tavoitteena on saada tapahtumalle ja kylien verkkotempaukselle valtakunnallista näkyvyyttä. Mediatiedotteeseen tarvitaan myös mukaan esimerkkikylä, joten jos teillä on jo kehitteillä toimintasuunnitelma verkossa toteutettavaan tapahtumaan, olkaa yhteydessä anssi.ketonen@suomenkylat.fi. Saatte mediatiedotteen myös maakunnalliseen käyttöön muokattavaksi ja jaettavaksi medialle.

Anssi Ketonen
Viestintäsuunnittelija
Suomen Kylät
045 249 1162

jutut


Posted

in

,

by